sara phone.. mhm!

Det spårar..



Matintag fredag:


Frukost: Fiberhavregröt med äpple + halvt glas äppeljuice

Lunch: Naturdiet drinkmix

Mellis: 1 clementin

Middag: 1 baguette (pyttelite smör, en smal sträng majo, sallad, gurka, tomat, lite ost, halva med skinka, halva med rökt fläskfile) + citronvatten

Kvällsfika:
1 clementin

Övrigt: Lite rökt fläskfile och en smakbit korv på Ica

Träning: Mage!

förlåt gud jag har syndat!

Idag vek jag ner mig på riktigt för första gången under dessa 2 veckor.. fanfanfan! Men sånt är livet, jag är ju människa förfan, så jag måste kanske försöka att inte ta de så hårt. Det jag babblar om är iallafall att jag var tvungen att laga middag, jag har känt mig så jäkla hängig och seg idag så jag kände att jag var tvungen att äta ordentlig mat. Ja, jag har ätit en sallad istället för pulver tidigare men de ser jag inte direkt som nåt "fusk".. Nåväl, jag försöker ta nya tag till imorgon iallafall och hoppas att jag fixar det då, jag håller på fundera hur jag ska gå vidare sen.. funderar på LCHF, de är ju himla smidigt!

MEN, nu ska jag sluta babbla om de och bara säga att.. JAG ÄR SJUKT TAGGAD FÖR HALLOWEEN!! :) kommer bli awesome!


Matintag torsdag:

Frukost: Fiberhavregryns gröt med banan + 1 glas apelsinjuice

Lunch: Naturdiet drinkmix

Mellis: 1 clementin

Middag: 1 portion fullkornsspagetti med specialcarbonara (matlagningsgrädde, bacon, svamp, purjolök och kryddor), 2 finn crisp med litelite philadelphiaost och aromat, sallad (vitkål, tomat, lök) + 1 glas päronvatten

Kvällsfika: ingenting, åt ju middag.

Övrigt:
Har faktiskt inte ätit nåt annat idag

Träning: Magövningar

taggad för halloween

Idag har det varit lite mer liv i luckan än igår, sov förvisso lite för länge men sen så. Jag och fredrik åkte på dollars för köp av lite halloween prylar sen for vi även förbi kicks, så nu börjar jag nog ha det mesta klart! Sen for vi på djurmagasinet för att kika in lite firrar som vi har velat införskaffa men dom hade inget akvarium som vi ville ha så vi väntar ett tag, svängde även förbi Arken zoo där vi fick medlemskort, haha. Nåväl, nog kan de ju vara bra att ha om vi ska handlar prylar till Mio.
Imorgon ska jag jobba 7-16 och samma på fredag sen är de stan igen som gäller och tagg för lördag!! Fredrik ska dessutom på arbetsintervju imorgon så jag håller alla mina tummar och tår för att det går vägen :)
Känns btw inte tipptopp med dieten nu alltså, känns som att jag slarvar för mycket även fast jag bara bytt ut 2 middag mot sallad men ändå.. Idag var jag så orkeslös och hungrig så jag kände att jag var tvungen att äta mat. Men eftersom jag jobbar både imorrn och fredag så kommer jag nog tillbaka i ordentliga vanorna!


Matintag onsdag:


Frukost: Ingen..

Lunch: Naturdiet drinkmix

Mellis: 1 klunk actimel och ½ banan

Middag: 1 kycklingsallad utan pasta från dagobert

Kvällsfika: Inget eftersom jag åt sallad istället för Naturdiet till middag.

Övrigt: 1 passionsfrukt och 1 clementin

Träning: Promme med Mio och lite kroppsövningar

9 days

Sitter just nu och kikar på min nyfunna favorit blogg som heter kryddburken.se och är en underbar matblogg! Hon som skriver bor på Öland men de roliga var att helt plötsligt i ett inlägg så gjorde hon PALT.. inte direkt vanligt när man bor längre ner i Sverige, MEN så visade det sig att hon faktiskt är från Boden, haha :) Hur som helst är det en superbra blogg men jättemycket smarriga recept som jag ska prova på så småningom, för tillfället äter jag ju ingen mat men sen så.
Idag har jag tagit det riktigt lugnt faktiskt, hela förmiddagen satt jag mest i soffan med en go sovandes Mio bredvid min sida. När lillasyster slutade skolan åkte vi på kvantum och inhandlade lite mys åsså köpte vi maxmat till henne, kändes så onödigt att laga mat till en person så hon fick välja själv vad hon ville äta. Sen när Fredrik kom från Harads åkte vi och hyrde Wedding bros och nyaste Saw filmen. Wedding bros var inte alls bra tyckte jag, men Saw hade jag sett halva av redan och dom filmerna sviker aldrig enligt min åsikt, längtar sjukt mycket tills jag får se den kommande på 3D på bio :)
Imorgon blir de nog stan en sväng eftersom de inte blev av idag, sen när mamma kommer hem från sthlm så åker jag och fredrik till byn igen eftersom jag ska jobba tors, fre! När jag slutar på fredag åker vi tillbaka hit eftersom de är halloween på lördag, det blir förferre hos Wollan&Sebbe sen blir det farmen, ser framemot det grymt mycket!


Matintag tisdag:


Frukost: ingen..

Lunch: Naturdiet drinkmix

Mellis: 1 banan

Middag: Naturdiet drinkmix

Kvällfika: 1 passionsfrukt + lite vindruvor, 1 halv banan som jag la en ruta mörkchoklad (81%) + lite honung i och värmde i micron tills chokladen smälte, grönsaker (broccoli, blomkål, sockerärtor, paprika, morötter, tomat, gurka) som vi dippade i dipp gjord på lätt kesella, citronvatten

Övrigt: 1 klunk bonaqua

Träning:
Promme med Mio (dock inte så lång), situps och ryggups

fullt ös

Började dagen med att sova en aning för länge.. När jag vaknade drog jag och Fredrik på stan en sväng, jag hittade 2 tröjor och en kofta och alla var ganska basic plagg! Känns bättre och köpa kläder nu, så de tar sig :) Sen skulle Fredrik kika på en telefon så vi for till storheden en sväng, där köpte jag gnuggisar på barnens hus som jag tänkte ha till halloween. Ikväll har åkte vi till rubban och surrade en sväng och kikade tv, very nice! :) Imorrn blir det iallafall stan med Bubbsan för inhandling av lite grejer till halloween för min del iaf.

Idag vart det ingen bra matdag eftersom jag sov för länge åsså var vi på storheden rätt länge så de har varit knas med tiderna. Blev sallad till middag istället för naturdiet.. Men imorgon kör jag på precis som vanlig, det ska inte fuskas här inte! Jag fick ju i mig ungefär lika mycket kalorier genom salladen som om jag hade druckit men det ska ändå inte bli så nå mer, stenhårt ska de va!!

Matintag måndag:

Frukost: ingen, sov för länge.

Lunch:
Naturdiet drinkmix

Mellis:
1 actimel (hallonsmak) och 1 clementin

Middag: En liten kycklingsallad med typ 1 tesked mango-currydressing

Kvällsfika: 2 finncrisp med räkor, avokado och gräslök

Övrigt:
Druckit typ en fjärdedels bonaqua (persikasmak) och en tugga stekt ägg

Träning: Bara gått runt på stan/storheden.. + situps

en bit på vägen

Idag är det söndag vilket innebar att jag och fredrik bestämde oss för att vi skulle äta vanlig mat till middag. Jag gjorde egna vårrullar (fläskfärs, vitkål, morötter + kryddning), thaiwok (kyckling, fullkornsnudlar, grönsaker, wokmix + kryddning), friterade räkor (rullade dem i mjöl, vispat ägg och sesamfrön). Var gott med ordentlig mat faktiskt dock så orkade man inte direkt mycket mat så vart man mätt (ett + enligt mig!). Imorrn är vi inne på andra veckan och nu ska jag fortsätta köra stenhårt med maten precis som denna vecka men nu ska jag ta tag i "träning". Vi ska vara i stan i stort sett hela veckan så då blir det prommisar med Mio osv så jag kommer nog igång.
Är ju rätt många som sagt att de syns att det hänt nånting så jag kollade upp det själv och jag är väldigt nöjd med resultatet :) Är en rätt så bra bit på vägen efter bara en vecka, men det är fortfarande mycket kvar!


Matintag söndag:


Frukost:
Fiberhavregrynsgröt med banan + ett glas apelsinjuice

Lunch: Naturdiet drinkmix

Mellis:
1 clementin

Middag: 1½ hemmagjorda vårrullar, 3st friterade räkor (små) och lite thaiwok + ½ glas Loka Citron

Kvällsfika: inget

Övrigt: ½ mugg lingondricka och ½ mugg äppeldryck.

Träning:
Naaada, bara till och från jobbet som vanligt!

lördagsmys

Ids inte skriva nåt mer än matintaget för jag måste sova innan jag ska upp och jobba! Återkommer imorrn :)
Hoppas jag inte glömt att skriva upp nåt heller, tror att det är allt iallafall.

Matintag lördag:


Frukost:
Liten skål havregrynsgröt med banan + 1 mugg äppeljuice

Lunch: Naturdiet drinkmix

Mellis: 1 clementin

Middag: Naturdiet drinkmix + en litenliten bit stekt kyckling med pepper

Kvällsfika: 2½ finn crisp med avokado, räkor, gräslök + citronvatten

Övrigt: 1 tugga kyckling till lunchen (tänk en smakbit), 2 glas vitt vin.

Träning: Inte mycket.. till och från jobbet, från nilssons till anna&uffe och tillbaka. osv..

dålig magkänsla

Kom hem från jobbet för ett tag sen, möttes av en ganska grov stank av sprit.. väldigt trevligt! Fredrik sitter med nå andra guys och spela xbox och dricker öl, hoppas att jag får sova nån timme iallafall innan jag ska upp och jobba imorrn :) Det är dehär som är det jobbiga med att bo i en liten lägenhet, jag kan lixom inte stänga in mig nånstans för dom spelar i mitt sovrum (som är vårat vardagsrum också :b). Nåväl, ska försöka sysselsätta mig nu ett tag så kanske jag kan krypa ner om en stund, jobbar 7-20 imorrn så jag behöver sömn!

Matintag fredag:

Frukost: 3 finn crisp med räkor, avokado, keso och gräslök + en klunk mjölk

Lunch: Naturdiet drinkmix

Mellis:
1 banan

Middag:
Naturdiet drinkmix

Kvällsfika: 3 finn crisp med räkor, avokado, keso och gräslök + halv kopp med friscus juice

Övrigt:
1 clementin vid 7 typ. Sen har jag försökt börja dricka lite mer vatten också vilket är ett +!

Träning: Knappt något alls idag heller, bara gått till och från jobbet + gått på jobbet såklart.



Har en skitkonstig magkänsla och jag vet inte varför.. men det känns fan inte bra och jag hatar att känna såhär! Skulle vilja åka bort från vardagen en stund, det är de enda jag vet..
hate this!

det börjar ta sig

Sitter i stan hos mamma nu och har nyss tagit en varm skön dusch, välbehövligt! Har inte fått mycket gjort idag.. kan nog bero på att jag satt i sängen med datan till typ halv 4, illa. Nåja, har iallafall hyrt 2 filmer och den ena har vi sett så är väl bästa att slå på den andra innan klockan flyger iväg. Ska jobba hela helgen så de händer inte nå mycke mer intressant än så ihelgen.
Måste förresten skriva att mamma tyckte att det hade gett resultat och det glädjer mig otroligt att få höra efter bara 4 dagar :) Så jag är ännu mer taggad nu, och hoppas att de ska ta sig ordentligt under dessa 2 veckor så jag kan komma på hur jag ska gå vidare sen. Ska tillägga också att Fredrik är grymt duktig han med, han stod emot nybakta bullar på jobbet idag, guldstjärna! <3

Matintag torsdag:

Frukost: Återigen ingen frulle.. anar att de kommer se ut såhär dom dagar jag inte jobbar!

Lunch: Naturdiet drinkmix

Mellis: 1 banan och 1 clementin

Middag: Naturdiet drinkmix

Kvällsfika: 2 finncrisp (avokado, räkor, keso och gräslök), fruktsallad med ytterst lite kesella utblandat med vaniljstång. Juste, tog typ mindre än en ½ tesked grädde till fruktisen också! Allt ska skrivas ner.

Övrigt:
1 clementin

Träning: Absolut inget alls, knapp rört på mig idag.. bättring!


många tankar

Sitter här och känner mig sådär extremt filosofisk, de rullar tankar åt alla håll och jag känner mig nästan gråtfärdig vissa stunder. Jag tror på nåt sätt att allt är för mycket för mig just nu, fast det egentligen inte är det.. Vi ska flytta och det känns som att man inte har nån koll på läget alls, vart ska vi bo?, kommer vi få jobb?, pengar?, mat?.. 1000 grejer som kommer upp i skallen och jag mår fan inte bra av att inte veta.
Men samtidigt blir det ju vad man gör det till, jag har inte sökt jobb ännu för att jag på nåt sätt har skjutit fram det! Anledningen till detta tror jag är att jag är så bekväm med att jag har mitt jobb nu och det är denna rädslan att gå från att ha ett jobb till att inget alls ha?! Jag vet att allt kommer lösa sig för det är ju det här jag vill, VI vill! Sen kommer rädslan för kompisar, hur ska man kunna skaffa sig nya vänner när man är 20år tänker jag? Såklart har jag ju kvar mina få vänner i Boden, men dom är ju i Boden.. precis som nu. Men med träning, jobb och innebandy + syster så ska man väl lära känna nytt folk hoppas jag på. Sen att jag försöker jobba på mitt självförtroende kommer också göra stor skillnad, ett steg i rätt riktning

Jag är så otroligt glad över att jag har min pojkvän att dela detta med, tänk om jag inte hade haft han? Jag menar visst då hade jag bott kvar i Boden och umgåtts mer med mina vänner.. MEN jag hade ändå velat flytta till Piteå, då hade skillnaden bara varit den att jag hade flyttat helt på egen hand! Jag är ju så otroligt dålig på att höra av mig till vänner och det sitter jag och har dåligt samvete över.. men hallå? Inte för folk av sig till mig heller (vissa undantag såklart), så varför ska jag ha dåligt samvete? Jag förstår mig inte på mig själv ibland, men jag förstår mig på andra ganska bra men det kommer jag inte ens gå in på för då blir det ett jävla liv. Människor har så svårt att höra den faktiska sanningen.. tyvärr!


Tillbaka till Fredrik iallafall, jag älskar honom så otroligt mycket och respekterar honom! Vi har snart varit tillsammans i 3år vilket är lika länge som vi känt varandra.. Jag delar mitt liv med en människa som jag känt i 3år men som det känns som att jag känt hela mitt liv, det är helt sjukt egentligen! Jag kan inte tänka mig en framtid utan honom, kanske man aldrig kan i ett förhållande men jag kan inte det, känns som att allt är så planerat! Vi har gått igenom kriser, dödsfall, glada stunder, ledsna stunder, jobbiga stunder, fått riktiga tankeställare + så mycket mycket mer. Hur skulle man kunna släppa någon som man upplevt så mycket med? Jag kan inte ens tänka mig den tanken, och jag älskar min pojkvän så otroligt otroligt mycket så jag vet inte ens alltid hur man ska kunna förklara det? Det går inte ens att förklara.

Sen min familj.. Jag är så otroligt glad att vi är en familj där alla älskar varandra och bryr sig om varandra, för det finns så många som inte har det så! Man har olika band till alla i familjen och det är nog det som är det bästa. Jag är så glad att jag har en familj som ställer upp så pass mycket som dom är villiga att göra och jag hade gjort precis samma sak för dem när dem behöver stöd. Mamma ställde upp otroligt mycket när vi skulle flytta till Harads, hjälpte oss att köpa grejer, kom med massa råd osv. Pappa&Agneta och Nina&Fredrik ska ställa upp otroligt mycket inför våran kommande flytt till Piteå vilket är ett otroligt stöd och det känns så himla skönt! Niklas ställer upp om jag vill ha råd om olika saker eller hjälper mig fixa grejer som jag själv inte hajjar. Lisa är jag så glad över att kunna hjälpa om hon behöver mig, tipsa henne och få henne att prata med mig om det är någonting hon funderar på. Det här är bara några saker.. sen finns det 1000miljoners grejer till som jag är tacksam för att min familj har gjort för mig, och för varandra!

Utan min familj är jag ingenting! ♥


Och vänner.. vad är man utan vänner? Tyvärr var ju allt 1000 gånger lättare när man var liten, då kunde man bara ringa nån så cykla man dit och var med varandra hela dagarna. Nu har man jobb, bor på olika ställen, har olika intressen som tar tid osv. Jag är som sagt skitdålig på att höra av mig till folk, och folk hör inte direkt av sig till mig. Men jag blir alltid lika glad när jag är i stan eller har tid att hänga med alla och bara hänga! Det finns vänner och det finns kompisar och det är en otrolig skillnad på dessa två.. Många vänner har man inte, men desto mer kompisar! Detta är ingen direkt som stör mig, huvudsaken är att man har några vänner som man kan lita på och säga mycket till.
Som mamma har sagt åt mig "När du träffar någon som du inte träffat på ett tag men det känns ändå som att det var igår ni träffades och babblar på som vanligt.. där har du vänner". Jag tänker ofta på det där faktiskt och det är en ganska bra grej.

Jag är glad över dem jag har och dom älskar jag otroligt mycket,
synd bara att endel är så himla långt bort..


Nu vart det ett himla långt och ganska rörigt inlägg men det bryr jag mig inte om. Jag bloggar ju inte för att hela Sverige ska läsa utan mest för min egen skull. Matintag inlägg kommer ikväll, ska nog rulla mot stan sen!

det går bra nu

Var som sagt och handlade inför söndagens höjdarmiddag idag, sen var vi förbi wollan&sebbe och hälsade på dem! Var skitkul att träffa dem för de brukar gå lite tid mellan gångerna, åsså fick vi träffa världens sötaste Benjamin som jag vart lite småkär i :) hihi. Helt sjukt hur olika väder det kan vara på 4mil förresten.. snö som tusan här i Harads och i Boden kunde man inte se en flinga snö.
Imorgon ska jag börja packa ihop lite grejer här hemma, mest sånt som vi inte använder. Sen imorgon så SKA jag ut på långpromme, för imorgon kan jag fan inte skylla från mig! Imorgon är jag ledig och ska vara hemma i Harads hela dagen så då blir det fanimig promme. Ska förresten tipsa om en film som vi såg igår och det är den nya Karate Kid, sen var faktiskt jäkligt bra :)

Matintag onsdag:

Frukost: ingen frukost idag heller.. ajaj!!

Lunch: Naturdiet drinkmix

Mellis: 2 clementiner

Middag/kvällsfika: Det blev så sen middag så vi slog ihop dem, och eftersom jag hade tänkt göra en grönsakssoppa till kvällis så åt vi det och struntade i pulvret idag. Gjorde en väldigt lätt och nyttig soppa på: vatten, massa olika grönsaker, kryddor, ägg, kött/grönsaksbulong osv. Känns lite som att man fuskar men äter hellre bara soppan än både den och pulvret! Sen drack vi citronvatten till soppan, har kommit på mig själv att jag dricker för lite nu när jag dietar.. så mer vatten ska jag tänka på!

Övrigt:
1 kiwi och 2 clementiner ska jag äta sen lite senare

Träning:
Ingen direkt träning idag heller förutom vanlig "gång" + lite magövningar och ryggövningar!

mot stan!

Tjenis!

Sitter fortfarande i min pyjamas och är inte direkt sugen på att stiga ut genom dörren när man ser vädret, hujja vad snö! Meen vi ska åka till stan och handlar lite grejer så jag måste, hah. Vi ska iallafall handla mat inför söndag för vi bestämde att på söndag ska vi äta mat till middag, men det blir såklart så nyttigt som möjligt! Vi tänkte köra på lite olika thairätter så de enda onyttiga(?) blir väl egentligen vårrullarna som jag tänkte göra, ska hursom bli smarrigt! :) Nä, lika bra att jag hoppar ur pyjamasen och går och dricker min lunch innan fredrik kommer från jobbet. Jag återkommer med dagens matintag ikväll!

Lev och må :)

day 2!

Idag är jag alltså inne på min andra "dietdag" och det känns skitbra faktiskt, jag är inte alls nå mycket hungrig eller så! :) Såklart så tänker man på massa god mat och sötsaker men så länge jag kan stå emot det så är de ju bara fortsätta fantisera om det, haha. Nu ska jag bara försöka komma igång med "träning" så gott det går utan gym, för det känner jag mig lite segstartad på. Imorgon ska vi åka till stan för inköp av mer naturdiet sen ska jag köpa äppelcidervinäger tabletter och prova för att förhoppningsvis öka förbränningen något!

Matintag tisdag:

Frukost:
åt ingen frukost (fy mig!!), började inte förrän 4, så jag sov över frukosten..

Lunch:
Naturdiet drinkmix och 1 clementin

Mellis:
1 banan

Middag: Naturdiet drinkmix

Kvällsfika: 3 finn crisp (2st med keso, cayenne, parmaskinka och paprika, sen 1 med keso, cayenne, räkor) + 1kiwi, 1apelsin och ett litet glas friscus juice!

Övrigt: 1 liten ostskiva på jobbet, och 1 pistagenöt (ja jag ska vara petnoga för min egen skull! :p)

Träning: Daglig rörelse (promme från jobbet, på jobbet osv). Ingen pwalk gjorde jag idag.. fy på mig igen! men imorgon då jäklar ska jag ut på långpromme, för då är jag ledig hela dagen lång!


Planer/utmaning för imorgon:
Ska på alla sätt försöka masa mig upp på morgon när fredrik stiger upp för att kunna få i mig frukost, jag kan ju gå lägga mig sen i typ 2h. (varför? För att jag ska ge mig fan på att äta 5 mål om dagen, de ställer in kroppen på förbränning.. precis vad jag behöver!) Sen ska jag kolla upp om ett jobb i Piteå som jag ska ringa för om lite mer info.


matdagbok!

Nu har jag gett mig fan på att förlora alla extra kilon som smygit sig på senaste året sen jag slutat träna! Så därför tänkte jag för min egen skull att jag skulle försöka skriva lite matdagbok, tror det är ett bra sätt för att detta ska funka. Idag har jag iallafall börjat med naturdiet, som jag tänkte köra 2v sen får jag se hur det har funkat så då tar jag det därifrån! Behöver en kickstart så då tycker jag att detta var ett bra alternativ, dessutom har Fredrik hakat på så då blir de 100ggr lättare!

Matintag måndag:


Frukost: 1 avokado, 1½ skiva lufttorkadskinka, 2 tomatskivor, ca ½dl keso och ett glas apelsinjuice!

Lunch: 1 Naturdiet drinkmix

Mellis: 2st clementiner

Middag: Naturdiet drinkmix

Kvällsfika: 2st finncrisp med ca 1näve räkor och 2 matskedar keso med cayennepeppar, vatten och 1 apelsin.

Övrigt: ca ½näve pistagenötter (salt/sötsuget släpper förhoppningsvis innan veckans slut!)

"Träning": Powerwalk, mag/rygg övningar med egen kropp. Sen försöker jag gå så mycket som möjligt under "vanlig tid" på dagen, ex: gå till jobbet såklart, ta trapporna ist för hiss på jobbet etc.

Så fort vi flyttar till Piteå så ska jag köpa träningskort på Korpen + starta om innebandyn! Så då kommer allting gå lättare och fortare, så jag får väl se detta som en uppvärmning att bli av med några kilon och få upp
puls/muskler!

Har velat detta sååå länge men aldrig riktigt kommit igång (jag är otroligt trögstartad.. att jag inte har träningskort underlättare direkt inte!!). Men nu känner jag att jag är redo och jag måste försöka tänka på hur mycket jag vill detta OCH att det tar tid, ingenting händer på en dag.. tyvärr!
VILL KAN SKA!

RSS 2.0